praktijk voor natuurgeneeskunde

Geluidsresonantie therapie

Wat is Geluidsresonatie therapie?
Geluidsresonantie therapie is werken met geluidsgolven op een zeer aangename, ontspannende en veilige manier. De behandelstoel, met speciale ingebouwde boxen, maakt hierbij gebruik van de lagere geluidsfrequenties tussen de 20 Hertz en de 100 Hertz.

Wat doet deze therapie met het lichaam?
Het lichaam is opgebouwd uit miljoenen cellen. Zo hebben we spiercellen, bloedcellen, botcellen, zenuwcellen, hersencellen, etc. Iedere cel vibreert in zijn eigen trilling (frequentie).
Wanneer een cel (weefsel of orgaan) door een trauma, ziekte of bv stress uit zijn ritme raakt, kan het zijn taken niet meer naar behoren uitvoeren en gaat deze cel andere stoffen opnemen. Hierdoor kan de cel een andere trilling (frequentie) gaan aannemen dan zijn oorspronkelijke gezonde frequentie. Zo’n ‘zieke’ cel gaat onder zijn eigen frequentie-capaciteit trillen, waardoor het zichzelf tenslotte niet meer kan repareren of zelfs niet meer adequaat op zijn omgeving kan reageren. Stress, pijn of een verminderde functie van het lichaam kan dan het gevolg zijn.

Door de juiste resonantie kan een verminderde frequentie weer in het weefsel herstellen. Geluidsgolven zorgen voor resonantie. Door middel van de laag frequente geluidsgolven van de behandelstoel kan het lichaam weer in staat gebracht worden om mee te gaan resoneren in zijn oorspronkelijke gezonde frequenties. Zo ontstaat er celherstel met als gevolg:

  • stress vermindering
  • pijn vermindering
  • verbeterde lymfe doorstroming
  • verlaagde cholesterol
  • verbeterde nachtrust

Wat houdt een geluidsresonantie behandeling in?
Een geluidsresonantie behandeling is laagdrempelig. De behandeling kan door de kleding heen. (Zelfs mogelijk door gips.)
Vaak wordt de geluidsresonantie begeleid door een drukpuntmassage, zodat een sneller herstel van de weefsels bevorderd kan worden. Ook het parasympatisch zenuwstelsel wordt sterk gestimuleerd, wat in de meeste gevallen weer minder stress en pijn als gevolg heeft. 

Ervaar de heilzame werking van geluid.